Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2012 23:32 - "ОРЛОВИ ОПАШКИ" 1 част от книгата на Дейвид Айк" БУНТЪТ НА РОБОТИТЕ"
Автор: dimy Категория: История   
Прочетен: 1405 Коментари: 1 Гласове:
4



 Област на съществена активност на доброволците в про­дължение на хиляди години след унищожението на Атлантида били земите, които наричаме Северна и Южна Америка.

Северна, Южна и Централна Америка били населени от групи от номадски и земеделски народи, дълго преди шумерите да се били заселили в Месопотамия. Ако не сте запознати с американската история, сигурно си мислите, че тя е започ­нала с идването на европейските нашественици, но това е станало няколко стотици години по-рано. Двете Америки се развивали с хилядите племена, които пък се развивали със своите разнообразни култури и вярвания. Както в останалата част от света някои нараствали и завладявали другите, като създавали империи. Едни от тях били ацтеките в земята, която наричаме Мексико. Подобно на много народи в двете Амери­ки те били силно развити и построили фантастични пирамиди и градове, но в същото време изклали несметен брой хора, принасяйки ги в жертва на своите богове по прищявка на жреците. Виждате как цивилизациите по целия свят са били засегнати от едно и също глобално съзнание или от едни и същи извънземни раси, които ги насърчавали да вярват в едни и същи митове.

Между шумерската и египетската култура и откритото в древната история на двете Америки има много прилики. Към тях се отнасят всевиждащото око, както и пирамидите, някои от които много сходни с тези в Египет. Символът на змията с пера, често срещан в Северна и Южна Америка, се среща при боговете змии на Индия и крилатите змейове от египетските легенди. Могат да бъдат открити разкази за боговете, които създали човеците и се опитали да ги превърнат в свои роби. Темите за Атланта, Шумер, Вавилон и Египет важат със съ­щата сила и за двете Америки.

Един от интригуващите и интересни народи в Америка били маите. Смята се, че те са произлезли от друг народ, наречен олмеки, като двете племена построили поразителни пирамиди. Връзките между вярванията на маите и египтяните са очевидни. Пирамидите на маите били покрити с варовик, както била Голямата пирамида в Гиза, а вярванията в мумифицирането на телата и в естеството на живота след смъртта били сходни. Мисля, че съществува голяма вероятност едни и същи извън­земни раси да са били отговорни за първоначалното развитие на двете цивилизации или може би е действал колективният разум. Но цивилизацията на маите просъществувала хиляди години и не трябва да се заблуждаваме, като мислим, че тя останала непроменяща се през цялото време. Явно някои маи практикували принасянето на човешки жертви, но това не било масова практика. Тези неща се променят. Смята се, че т. нар. класически период от историята на маите е продължил от 435 г. до 830 г. сл. Хр., когато развитието на тяхната култура изглежда прекъснало доста внезапно. Маите се заселили на земята, поз­ната сега като Гватемала и на север до Юкатан, и през този класически период те изобретили начин за измерване на време­то, доста различен от този, с който си служим днес. Той бил свързан с естествените енергийни цикли. Те измислили и мате­матическа система от числа и символи, с която пресмятали циклите и ги превръщали в един вид език. Маите, някои от които били от високоразвито доброволческо съзнание, оставили исто­рически паметници, свидетелстващи за техния календар и мате­матическа система. Те вярвали, че Земята започнала нов еволю­ционен цикъл през 311 г. пр. Хр. и че той щял да приключи през 2012 г. Това се вързва много добре с казаното от мен за фотонния лъч и с многото пророчества през епохите за огромна промяна по това време. Числа и символи могат да бъдат намерени върху руините и предметите от много древни цивилизации. Както започваме отново да разбираме, всичко е енергия, включително числата и символите. Числата и символите са определени енер­гийни вибрации, а системата на маите била математически код за енергиите и техните цикли.

Смешна е нашата представа, че еволюцията и разбиране­то могат да вървят само напред и не могат да се връщат назад. В това вярване се набляга, че хората отпреди едно десетиле­тие, камо ли пък отпреди 1500 години, не биха могли да знаят повече за Сътворението от нас. Това е заблуда. Познанието съществува извън тази плътна физическа планета и винаги е съществувало. Ставало е въпрос за преминаването на това познание през дисбалансите и плътната вибрация на Земята до нашите съзнателни нива. Това е могло да се случи в Централна Америка през 435 г. далеч по-лесно, отколкото през годините на религиозна измама в Европа и Средния Изток, когато умовете на стотици хиляди се затваряли пред него чрез наложен страх и полицията за контрол над мисълта.

Друг важен момент е, че докато древните маи може да са изчезнали, тяхната енергия не е. Когато мислим, ние създаваме енергийни полета, затова и в тази бивша земя на маите, както и в Египет и на други места, познанието, с което са оперирали, е все още там и чака да бъде докоснато. Посещаването на тези места и тихото настройване към енергийните полета може да развие вашето разбиране по-бързо, отколкото прочитането на хиляда исторически книги. Ако проникнете в това древно знание, запазе­но в енергийните полета на мисълта, можете да научите страшно много за тях. То не се появява върху хартия; това е знание, вдъхновено разбиране, което не винаги може да се опише.

В Южна Америка доброволците се прераждали, за да работят в една област около езерото Титикака, която се прос­тира покрай днешната граница между Перу и Боливия. По-късно тези групи се придвижили на север и се развили в цивилизацията на инките, съсредоточена около Куско в Анди-те. Инките почитали бога Слънце и отново това би могло да се основава на разбирането за осъзнаване на Слънцето като доставчик на универсално познание и мъдрост. По време на своя разцвет 200 от инките контролирали територия от 2000 мили и със загубата на първоначалното разбиране властта, богатството и експанзията се превърнали в основните им мотиви. Изборът на място за прераждане на тези доброволци бил свързан с точките върху енергийната мрежа, върху които трябвало да се работи. Районът, включващ езерото Титикака, Слънчевия остров, Куско, Мачу Пикчу и Свещената долина на инките, е един от най-мощните на планетата.

Нито за миг не намеквам, че превъплъщенията на доброволческо съзнание винаги са били блестящо отражение на добродетели. Те били мъже и жени на своето време и били тсегнати от културата, в която били родени. И все още са. Онова, което притежавали, била по-силна връзка със своето висше съзнание и това имало две положителни последици. Първо, информацията и вдъхновението можели да бъдат свалени до това ниво. Те се проявили в онези, които оспорили фанатизма на религията и властта и ускорили човешкото разбиране чрез философията и научните открития. Второ, те били отворени медиуми, които заземявали мощни енергии и ги предавали на мрежата.

Сред племената в Северна Америка, станали известни като "червенокожите", имало някои важни превъплъщения на доброволци. Индианците (местните американци) разбирали основите па енергийната система, а магическите им колела представлявали кръгове от камъни, в които, върху точките от енергийната мрежа, се провеждали церемонии. Очевидно те не са разбирали точно какво правят заради ограниченията, наложени от физи­ческия им облик, но връзката с Висшия Аз била достатъчно силна, за да вършат каквото било необходимо на физическото ниво. Те предавали своето разбиране в легенди и разкази, които съдържали много, символично представени истини, а и в много митове, сигурен съм. Повече от всичко друго те почитали Земята и останалата част от Сътворението, поради което взимали от природата само онова, от което смятали, че се нуждаят. Всяка цивилизация има свои "класически" периоди, както било при маите, когато доброволческото съзнание присъствало масово в конкретен момент и с конкретна задача. Същото било и с местните американски племена през вековете. Те също имали безброй тайни общества, които предавали своите знания.

Културата не била нито изцяло мирна, нито всезнаеща, пито пък ние би трябвало да очакваме да бъде такава. Същес­твува, според мен, наивното убеждение, че онези, които идват да помогнат на Земята от по-висши нива, не могат да бъдат истински, освен ако не се държат "съвършено". Митовете за Исус са произлезли от тази представа. Няма значение колко развит е Висшият ви Аз, превъплъщаващият се нисш Аз е все още изложен на дисбаланса, плътната вибрация и културата, в която се преражда. Индианските племена се сражавали едно срещу друго като наследеното недоверие и омраза се преда­вала от поколение на поколение и за статута на мъжа често се съдело по това дали е храбър воин.

Не бих искал да оставям впечатлението, че всички тези превъплъщения на доброволци създавали хора с пронизителни сини очи, които благославяли своите врагове, лекували болните и накрая изчезвали върху облак в небесата. Те тряб­вало да живеят с напрежението на този свят, а някои изживя­вали цял физически живот, без да проявят своето висше поз­нание. За съжаление днес има много такива. Всичко, което казвам, е, че общо тези доброволци са направили страшно много, за да запазят Земята и духовните схващания живи до тази епоха на трансформация.

Разглеждаме двете Америки преди европейската инвазия, населени от племена и империи с огромно разнообразие на култури и възгледи. Някои били достигнали висока степен на разбиране, други били все още примитивни, а трети - по малко и от двете. Някои воювали едни срещу други, други живеели в мир. Никой не знаел за някакъв си бог спасител на име Исус Христос или дори, че християнството и народите от Средния Изток и Европа съществували, но го научили чрез един безогле­ден геноцид, след като по бреговете им пристигнали представи­телите на християнския бог.Според традиционната история Христофор Колумб се родил в Генуа през 1436 г. и бил убеден, че Земята била кръгла, а не плоска, както твърдяла Църквата. Той вярвал, че ако плава на запад, ще обиколи света и накрая ще стигне до Индия и Далечния Изток, открити от Марко Поло. Той помолил кралете на Испания, Португалия и Англия за средства, но молбата му била отхвърлена. В края на краищата бил подкре¬пен от група испански търговци и през 1492 г. потеглил на борда на "Санта Мария", пазена по фланговете от два други кораба. След месеци на плаване той открил Бахамските и някои други острови, включително и Куба. Говори се, че до края Колумб вярвал, че е стъпил в Индия и затова съществуват имена като Западна Индия и "индианци".
Но има ли във всичко това нещо повече, отколкото е записала преобладаващата насока в историята? Биха ли могли тайните общества да стоят зад това? Знае се, че понякога-Колумб се обличал по начин, подобен на този на Францисканския орден1 . Синът му казал, че баща му умрял в такова облекло. Това обаче не означава задължително, че е бил член на този орден. Спомнете си, че още в Древния Египет свещениците в храма на Братството в Ел-Амарна носели нещо подобно, както и няколко групи от времето на Колумб, спазващи същата тра¬диция на Братството, включително Братствата. В своята книга "Срещата на Америка със съдбата" Менли П. Хол размишлява върху факта, че според слуховете Колумб може да е бил ученик на илюмината Реймънд Тъли. Хол казва, че той със сигурност е участвал в група, поддържаща възгледите на италианския поет Данте (1265-1321), който бил член на църквата на катарите, приятел на Роджър Бейкън и посветен в тайните на рицарите тамплиери. Имам силното усещане, че Братството е стояло зад Колумб. Убеждението му, че Земята е кръгла, би могло да е възникнало, поне частично, от познаването му на езотеричните традиции на Азия и Близкия Изток. В своята книга за Колумб Серафим Г. Канотас от Атинския университет казва, че тайните приготовления за колонизацията на "Благословените острови на Запад" (Северна и Южна Америка) били известни на катарите и рицарските ордени. Появяват се все нови и нови доказателства, че елитът на тайните общества е знаел много добре, че Америка е съществувала, дълго преди да бъде официално "открита".
Колумб се върнал в Испания със злато, памук и други "находки", включително двама туземци, които щели да бъдат покръстени в християнската вяра. Това променило отношението на испанския крал и когато на следваща година Колумб отново отплавал за "Индия", той взел със себе си 1500 мъже на седемнадесет кораба. Папата му дал разрешение да влезе във владение на всички земи, които открие, от името на испанския крал, който вече се бил съгласил да подели пляч¬ката с Негово Светейшество. Колумб станал управител на земите, които открил. Той не само ги иззел от местното население, но и въвел робството и се отнасял към хората с онази религиозна благосклонност, която толкова нашироко е документирана в тази книга. Колумб винаги казвал молитвите си, а неговата бруталност спрямо туземците получавала пъл¬ната подкрепа на свещениците, които пътували с него. Хрис¬тиянството, което било забулило в мрак целия "стар" свят, сега стигнало до двете Америки.
Западна Европа отчаяно се нуждаела от дял в трофеите, открити от Колумб, и скоро и други поели по неговия път през Атлантическия океан. Португалецът Вашку да Гама минал край нос Добра Надежда, заобиколил го и достигнал до истинската Индия. Един испанец, Висенте Пинзон, който плавал с Колумб при първото пътешествие, повел собствена експедиция и открил Бразилия, непосредствено последван от португалците. През 1519 г. Магелан, друг португалец, направил опит да обиколи с кораб света. Той умрял по време на плаването, но други завър¬шили тази околосветска обиколка, доказвайки по този начин, че планетата наистина е сфера. Тези и други плавания увеличили познанията по география и разширили хоризонтите във всички посоки. През следващите четири века могъщите европейски държави се сражавали за собствеността върху отдалечените земи в Африка, Азия, Южна и Северна Америка. Това била най-голямата проява на пиратство и разбойничество, виждана някога от света. Британци, холандци, французи, белгийци, ис¬панци, португалци и други плячкосвали планетата, налагайки своята култура и религия на местните народи, като предимно убивали или заробвали съпротивляващите се. Австралия и Но¬ва Зеландия били открити и "християнизирани".
Името Кортес ще се помни винаги от народите на Цент¬рална Америка. Той бил християнин фанатик, който акостирал край бреговете й през 1519 г. по време на управлението на местния цар Монтесума. Кортес получил добър прием от местното население, което смятало, че той е дълго-

1) Католически монашески орден, основан през 1207 - 1209 г. в Италия от Франциск Асизки. Възникнал на основата на религиозните брат¬ства, създадени с цел да проповядват евангелските истини (бедност, покаяние, аскетизъм и т.н.). Францисканците се обличали в кафяви платнени раса, препасани с връв. Обути били в сандали на бос крак. Занимавали се с физически труд и просия като средство за препита¬ние. (Б. пр.)



очакваният им бог Кетцалкоатл, което се превежда като "нашият любим син". Вярванията, които го обгръщат, са още едно силно дока¬зателство за общия източник, свързващ Средния Изток и двете Америки. Смятало се, че е роден от дева, Чималман, на която един небесен вестител съобщил, че ще роди син без полово сношение. Разказвало се също, че Кетцалкоатл бил изкушен от дявола, че постил четиридесет дни и че бил разпънат на кръст. Но хората на Монтесума скоро разбрали, че Кортес не бил второто пришествие на този бог. След като видял богатството и великолепието на културата, той започнал да избива хората с хиляди с цел да им наложи испанската власт и християнството. Сред завоеванията му били земите на маите, населени от онези, които дошли след класическия период на маите. Приемете нежния Исус за ваш спасител или ще ви изколим било основ¬ното послание на нахлуващите европейци. Един испански исто¬рик от онова време пресметнал, че дванадесет милиона местни южноамериканци били убити след слизането на европейците на брега, а още по-голям брой станали роби. С гордост се твърдя¬ло, че Великобритания притежавала толкова много държави, че слънцето никога не залязвало над Британската империя. Подоб¬но на всички от своя вид, тази прославена империя била средс¬тво за експлоатация и доминиране, подбудена от богаството, ресурсите и търговията. Не намеквам, че всичко, което европей¬ците направили в тези страни, било отрицателно и без стойност, но мотивите и измамата, скрити зад тези завоевания, били ужасяващи. Последствията от тази окупация все още не са разнищени.
Нямало нужда от всичките тези убийства и страдания, за да си взаимодействат тези различни култури. Всичко би могло да стане за взаимна изгода. Но Луциферното съзнание било имп¬лантирало у достатъчен брой хора убеждението, че каквото поискаш, трябва да си го вземеш със сила и да наложиш своята воля и религия. Вашият бог винаги е на ваша страна и каквото и да направите, правите го за него. Докато си кръстен и вярваш в бога-спасител на св. Павел на име Исус Христос, ви е гаран¬тирано място в рая, независимо какво вършите. Всъщност дори и днес в членовете на вярата на англиканската църква добрите дела не са начин за спасение. Добавете това към осъждането на езичниците в Библията и убеждението, че всички нехристияни, дори невярващите от вашата фракция на християнството, са езичници и ще видите, че тези местни хора не са имали никакъв шанс за човешко отношение от страна на повечето от нашествениците. Както се казва в един от псалмите:
"Ще ти дам в наследство еретиците и ти ще владееш най-отдалечените части на земята. Ти трябва да ги пре¬чупиш с железен прът и да ги разбиеш на парченца като грънци."
В тази глава осветляваме развитието на двете Америки и по-специално на Северна Америка, която под формата на Съединените щати станала най-могъщата нация на планетата - поне на повърхността. Испанците и португалците оплячко-сали по-голямата част от Южна Америка, където унижощили местната култура и вярвания и въвели християнството под формата на католицизма - това мрачно вероизповедание, което все още държи в робство умовете на милиони хора от този континент чрез страха и вината. До голяма степен Север¬на Америка станала собственост на англичаните и фран¬цузите, макар че папа Александър VI "дал" цялата територия на двете Америки на Испания и Португалия, особено на Испания (той бил испанец). Четири години след като Колумб открил Западна Индия, двама венецианци, разположили се в Бристол, Англия, отплавали с подкрепата на Хенри VII за Северна Америка. Това били Джон и Себастиан Кабот, баща и син, и те следвали маршрута, очертан от по-раншни изсле¬дователи като викингите, които били слезли на сушата около Ню Йорк петстотин години по-рано. Те нарекли тази област Винланд.
Истинското име на Джон Кабот било Джовани Кабото. Подобно на Колумб, той бил роден в Генуа, а по-късно станал натурализиран венецианец. На фона на това, че Кабот живял по същото време като Колумб, интересното е, че той също имал връзки с тайни общества и посетил същите "мъдреци" от Близкия Изток, с които се говори, че се срещнал Колумб. Някои историци предполагат, че Кабот бил замесен с тайна християнска секта, наречена йоанити, която следвала езотеричните традиции на тамплиерите. Много други ранни изсле¬дователи и колонизатори на двете Америки се проявявали като членове на мрежа от тайни общества. Сър Франсис Бейкън използвал своята мрежа впоследствие, за да ускори колонизацията на Северна Америка с цел да попречи на испанците да получат контрол над тези земи и да подкрепи вярата си в изграждането на една велика световна държава, наречена Новата Атлантида. "Шекспировата" пиеса "Бурята" изглежда описва абмициите на Бейкън.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. dimy - Ще продължа с частите от книгата на ...
11.05.2012 23:39
Ще продължа с частите от книгата на Айк, в която има доста интересни факти, който не знаех и ми беше интересно, дано и на вас да ви се струва така .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimy
Категория: Други
Прочетен: 944638
Постинги: 538
Коментари: 490
Гласове: 1471
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930