Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 22:49 - Целта оправдава средствата
Автор: dimy Категория: Политика   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Последно време стана интересно, филма обиждаш мюсюлманите и който ги вдигна на  бунт срищу създателите му. Но дали  такава е целта му, вие преценете.Поствам ви една интересна анализ статия за проблема.......    Провокация срещу Обама     Хилядна тълпа протестирала срещу филм, оскърбяващ пророка Мохамед

 

 image

 Кристофър Стивънс е починал от задушаване Сн.: usembassy.gov

Американският посланик в Либия и трима други служители на посолството са били убити при нападение с ракети в либийския град Бенгази, предаде местната телевизия "Ал Джазира". Хилядна тълпа протестирала срещу филм, оскърбяващ според ислямистите пророка Мохамед.

 

 

 

 

 

 


нашият коментар

 

 


Ислямистите в Северна Африка озверяват още на 11 септември вечерта, след като в YouTube бе излъчен 15-минутен рекламен клип на филма "Невинността на мюсюлманите". Филмът специално е бил преведен на арабски, несъмнено за да предизвика точно тази реакция. Преди два дни Белият дом отхвърли молбата на израелския премиер Бенямин Нетаняху да се срещне с президента Барак Обама този месец.

 


Скандалният клип е изработен в САЩ от някакъв строителен предприемач Сам Басил. Израелски медии съобщават, че той е и израелски гражданин, намекват, че филмът е получил $ 5 млн. финансиране от стотина американски евреи, които предпочели имената им да не се огласяват. Онзи ден Нетаняху се озъби на международната общност, нямала моралното право да поставя червен светофар пред Израел.

 


Ето я и провокацията срещу американския президент. Във вид на доста остро и рисковано активно мероприятие. Няколко дена преди него излезе друго, сравнително по-меко. Израелският вестник „Едиот ахронот" съобщи, че е изровил документ, според който Белия дом се договаря с Техеран иранските въоръжени сили да не ударят по американски военни обекти в Персийския залив, ако евентуално бъде извършено израелско нападение върху Иран.

 


С други думи, в навечерието на президентските избори се злепоставя Барак Обама с внушението, че води преговори с „лошите" и опитва да сключи таен договор не само зад гърба на стратегическия съюзник на САЩ Израел, но и тайно от американското общество. Докато кандидатът за президент Мит Ромни наскоро се закле във вярност на юдейската държава.

 


Дали Барак Обама ще има големи неприятности в кампанията си след откриването на „приятелски огън" от Тел Авив, не може да се каже на този етап. Но че САЩ след острото активно мероприятие вече имат нарастващи главоболия в ислямския свят, няма съмнение. Ние още при първите „революционни" гърмежи на „Арабската пролет" писахме, че Вашингтон се заблуждава, ако предполага, че контролира събитията, които предизвиква. Потвърждава се в Египет и Либия, изглежда ще се появят доказателства и другаде.

    bolgari.net



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimy
Категория: Други
Прочетен: 946186
Постинги: 538
Коментари: 490
Гласове: 1471
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930